- Dette må synke litt inn før det går opp for meg, sier vinneren Lars Mæhle til nrk.no.

Ketil Kolstad, dagleg leiar i Foreningen !les kunne fortelje at i det fjerde året med utdeling av UPrisen er det tredje gong ei bok på nynorsk vinn: - UPrisen knuser myter om ungdom og lesing: At vinnerboka er lang, er bare positivt. Målformen er ikke viktig. Et godt språk som flyter og den gode historien, er det som gjelder ifølge ungdomsjuryen.

I tre månadar har juryen lese og diskutert dei fem nominerte titlane. Forutan Mæhle med Landet under isen, var også desse bøkene nominert: Endre Lund Eriksen: Super, Yngve Frøyen: Gutten som hatet desember, Iram Haq og Endre Skandfer: Skylappjenta og Tania Kjeldset: Juli. Blant ungdomsskulane som har vore med i kåringa var Aurland barne- og ungdomsskule i Sogn og Fjordane.

- UPrisen er en viktig pris. Voksne mener mye om hva ungdom bør lese og hva de liker å lese. UPrisen er ungdommens egen stemme i den litterære offentligheten,” seier Kolstad.

Arrangementet var ein del av Norsk Litteraturfestival på Lillehammer og UPrisen er eit samarbeid mellom Foreningen !les, Norsk Litteraturfestival og Den kulturelle skolesekken.

Les om utdelinga på UPrisen si heimeside.