Vi ønskjer politikarar, kommuneadministrasjon, bibliotekeigarar elles og bibliotekfolk velkomne til å diskutere framtida for biblioteka i Sogn og Fjordane! Det er med utgangspunkt i Bibliotekreform 2014 at vi vil drøfte dette temaet. Stortingsrepresentant Erling Sande og leiar i Norsk bibliotekforening Anne Hustad vil delta saman med lokale politikarar og bibliotekfolk.

Bibliotekreform 2014 låg føre i september i fjor og vil bli sendt ut på høyring til alle kommunar i 2007. Reforma inneheld mange spenstige framlegg til tiltak, men også ein del kontroversielle framlegg til endringar i biblioteksektoren. Det er særleg spørsmål knytta til den såkalla ”konsolideringa” av dei små biblioteka som har vore mykje diskutert.

Utgreiinga er utarbeidd på oppdrag av Kultur- og kyrkjedepartementet og Kunnskapsdepartementet. Ambisjonen med meldinga er å leggje grunnlaget for ei reform som skal gje varige forbetringar og ruste biblioteka til å møte nye utfordringar.

Det er ønskjeleg at Bibliotekreforma vert diskutert blant både bibliotekeigarar, politikarar og i fagmiljøa.

Sogn og Fjordane fylkesbibliotek, Norsk Bibliotekforening avd. Sogn og Fjordane og Bibliotekarforbundet avd. Sogn og Fjordane skipar til ein konferanse der Bibliotekreforma vert belyst og diskutert.

09.30 Kaffi og noe å bite i
10.00 Opning ved fylkesdirektør for kultur Ingebjørg Erikstad
10.15 Innhald i og kommentarar til reforma ved leiar for Norsk bibliotekforening Anne Hustad
(Anne Hustad sine Power Point-presentasjonar: om reforma / NBF )
11.10 Nasjonale føringar og lokal gjennomføring
Innspel til reforma ved stortingspolitikar Erling Sande, 1 fylkespolitikar (namn kjem seinare), biblioteksjef Ellen Borch Veum
Spørsmål og diskusjon
12.10  Lunsj
13.00 Er vi på rett veg i fylket?
Digitalisering og ABM-samarbeid v/fylkesarkivar Gunnar Urtegaard
Biblioteksamarbeid v/fylkesbiblioteksjef Solveig Bjordal
13.50 Beinstrekk
14.00 Paneldebatt (referat)
Debattleiarar: Marie Dombestein og Gerd Vik
15.30 Slutt

Møteleiar: Håkon Myrvang

Arrangørar:
Sogn og Fjordane fylkesbibliotek,
Norsk Bibliotekforening avd. Sogn og Fjordane
Bibliotekarforbundet avd. Sogn og Fjordane

Pris:  kr 350,- pr deltakar

Påmeldingsfrist: Onsdag 24. januar.